1 of 9

AT&T Foundry

Palo Alto, California

AT&T sought to create a highly adaptable workshop-lab-incubator where developers, inventors, suppliers and students could experiment with AT&T’s systems. Renovated from a historic French laundry, the workplace reflects the principle that effective workspaces promote chance encounters and that groundbreaking ideas emerge when involvement, cooperation and integration persist. Open and collaborative, the space is organized around alternating bays of open studios and project rooms connected by passageways. An adjacent innovation showcase, lab and data center encourage cross-pollination and fluidity. Architectural components are transparent and flexible, incorporating movable panels and furniture. The building employs highly sustainable strategies and is LEED® Platinum-certified.