1 of 12

QVC Japan

Chiba, Japan

株式会社 QVCジャパン

千葉県

Gensler’s San Francisco and Tokyo teams worked cross-collaboratively with multimedia retail giant, QVC, to design a workplace that highlights connectivity, a culture of individuality and a colorful aesthetic. QVC Japan Headquarters delivers a workspace fostering communication among its employees and incubating new ideas. The seven-story, 403,500-square-foot building commands a strong presence through the use of precast concrete panels enlivened with color, graphics and loftlike interwoven spaces. Transparency is at the core of the design, encouraging interaction among employees and guests through the incorporation of collaborative work pods and informal spaces suiting QVC’s 24/7 operations.

24時間ショッピング情報を発信し続ける事で、それまでの商品販売の常識を覆したQVC。 “お客様の期待を超え、テレビショッピングの既成概念を超え、単なるお買い物というショッピング体験を超えてゆく”をコンセプトに、日本ではまだ誰も見たことのないような革新的マルチメディアショッピングを実現するオフィスを目指した。

バラエティーあふれる個性が一体となり展開しているQVCの世界観を表現したカラフルな内装は、アトリウムを中心にスタジオ、コールセンター、カフェテリアをはじめとした様々な機能を効果的に配置。 社員やベンダー、ビジターがお互いを知り、ライブ感を共有できる空間創りに焦点を当てた。 「訪れた人すべてに、QVCを体感してほしい」という同社のメッセージを表現する空間として、人と人を繋げるオフィスを実現させた。

 

業務内容
インテリアデザイン
環境グラフィックデザイン

受賞歴
日経ニューオフィス賞  経済産業大臣賞 IIDA APACベストデザイン賞 AIAジャパン・デザインアワード
インテリアデザイン・ベスト・オブ・イヤー、ファイナリスト