ConMed

Utica, New York

When ConMed relocated its headquarters to an unoccupied manufacturing facility, the surgical products manufacturer sought to revitalize its workplace environment with a creative and innovative setting. In response, Gensler reconfigured the building envelope through an expanse of new and existing openings at the perimeter and roof. Light walls carved through the building’s center create double-height shared spaces where all employees enjoy either natural or borrowed light. A re-energized work environment is enhanced further by expanded amenities, including training centers, a conference center and cafeteria. Following move-in, the company reported increased productivity and administrative efficiency, adding that the headquarters reflected an image consistent with its products.