1 of 6
1 of 6

CSU Northridge Student Sustainability Center

Northridge, California

Home to the university’s recycling operations and its Institute for Sustainability, this new LEED Platinum facility is a landmark achievement for the campus in its ongoing commitment to environmental stewardship. The building envelope conjoins office space with a recycling yard into a dramatic singular volume. The envelope is composed of slats of cementitious panel fabrication remnants, and the interiors utilize repurposed furniture. In both design and construction, the building itself highlights the recycling and sustainability education efforts housed within. “Daylight autonomous” lighting and north-facing and operable windows provide a comfortable work environment during daytime hours. Photovoltaics offset the electrical energy required to support the building’s administrative functions. A solar thermal and hybrid hot water heat pump serve water needs.