1 of 10
1 of 10

Uppercut

Atlanta, Georgia

Uppercut Atlanta sets the stage for the post-production company's second location in a creative workspace uniquely modeled to take visitors on a metaphorical journey through film. The design is an extended metaphor for Uppercut's editing expertise, taking cues from classic filmmaking techniques such as the cutaway, the fade-in, and cross-cutting scenes to orchestrate the spatial organization of the studio.

Transitions from room to room manifest as cuts from one scene to the next — sometimes drastic alterations, and at other times, familiar themes are reintroduced through the creative use of finishes and lighting. In the editing suites, bold carpet tiles reference the process as a metaphorical nod to the creative content “left on the cutting room floor.” Optimized lighting within these rooms uses glare-free fixtures and avoids direct downlighting to set the stage for seamless editing.