1 of 4
1 of 4

Telefónica Digital Lounge

Berlin, Germany

Telefónica Digital Lounge

Berlin, Deutschland

The design of the Digital Lounge at Kaiserhöfe, Berlin, introduces a fresh and individual aesthetic to Telefónica’s existing office portfolio. The design concept weaves together the architectural context of its historic surroundings, keeping elements untouched where possible with the addition of selected high-quality finishes, to create an interesting contrast between old and new. As a home for Telefónica’s PR & Marketing team and a base for visiting employees, a key design feature of the Berlin workspace is the executive lounge and meeting room suite for private events and presentations. The office is an addition to the existing Basecamp Café on the ground floor, where visitors instantly feel welcomed. Inspired by the drive of ‘enabling connections,’ Telefónica’s Digital Lounge fosters personal interactions, with digital components and brand elements kept minimal. The connection to Berlin is represented through a perforated metal screen installation outlining a map of the city.
Das Design der Digital Lounge in den Kaiserhöfen Berlin ist mit seiner frischen, individuellen Ästhetik eine Bereicherung für den Bürobestand von Telefónica. Innerhalb des architektonischen Kontexts der historischen Umgebung werden vorhandene Elemente wo immer möglich unverändert belassen und ausgewählte hochwertige Finishes hinzugefügt, sodass ein interessanter Kontrast zwischen alt und neu entsteht. Die Digital Lounge beherbergt das PR- und Marketingteam und empfängt Mitarbeitende anderer Standorte, die zu Besuch sind. Ihr Raumdesign wird wesentlich geprägt von der Executive Lounge und der Meeting Room Suite für private Veranstaltungen und Präsentationen. In Ergänzung zum vorhandenen Basecamp Café im Erdgeschoss sollen sich Gäste dort sofort wohlfühlen. Inspiriert von ‚Enabling Connections‘ setzt die Lounge auf persönliche Interaktionen. Digitale Komponenten und Markenelemente kommen nur minimal zum Einsatz. Für den Bezug zu Berlin sorgt eine perforierte Bildwandinstallation aus Metall, die einen Stadtplan zeigt.