1 of 10
1 of 10

Johnson Controls Headquarters, Asia Pacific

Shanghai, China

The design for JCI’s Asia Headquarters relocates four previously separate business units into flexible work neighborhoods surrounding a five-story atrium that encourages collaboration and spontaneous encounters. The space reflects the organization’s culture of community and wellness, and includes a gym, healthcare clinic, coffee shop, and canteen, as well as large windows that offer natural light and views of the Suzhou Creek. Outside, a large public greenway creates access to a public park for employees and the neighborhood. The project also demonstrates JCI’s commitment to sustainability with a green roof, photovoltaic panels, and grey and rain water collection systems, among other features. Together these elements earned the project the IFC-World Bank Group's EDGE Certification, U.S. Green Building Council's LEED Platinum Certification, and the China Green Building Design Label Three Star Certification. It is the first structure in China to obtain all three.