1 of 6

Quintiles Transnational Corporation

Durham, North Carolina

In consolidating several offices into a new headquarters, this global pharmaceutical pioneer sought to create a welcoming space for customers and employees, while attracting and retaining talent. Gensler conducted an online pre-occupancy survey, revealing how various departments function and interact and what motivates employees, as well as the strengths and weaknesses of Quintiles’s previous space. With that information, the design team developed a timeless, sustainable and efficient new workspace. Highlights include a two-story atrium featuring a monumental stair and the incorporation of recycled regional materials. By maximizing natural light, lowering partitions and providing collaborative work settings, Quintiles’ headquarters embraces a new way to work.